Omija Whiskey Ginger
Dulce-picant
          
          
          
            3 min
          
          
          
            Ușor
          
        
          
            Ingrediente
          
          
            Cum să
          
          
            Ustensile
          
        
                  
                    50 ml
                  
                  
                    Bourbon
                  
                  
                
              
                
                  
                    20 ml
                  
                  
                    Sirop de omija
                  
                  
                
              
                
                  
                    100 ml
                  
                  
                    Ginger ale
                  
                  
                
              
                
                  
                     
                  
                  
                    Gheață
                  
                  
                
              
            
          
        Step 1
Umple un pahar înalt (tip highball) cu gheață din abundență.
Step 2
Toarnă bourbonul și siropul de omija peste gheață.
Step 3
Completează cu ginger ale.
Step 4
Amestecă ușor o singură dată, doar pentru a combina ingredientele fără a pierde carbonatarea.
Step 5
Decorează cu o felie subțire de ghimbir proaspăt sau o bucată de ghimbir confiat.
- Pahar înalt (tip highball)
 - Măsură pentru băuturi / Jigger
 - Linguriță de bar sau un băț subțire pentru amestecat (opțional, se poate roti ușor paharul)
 - Cuțit (dacă se folosește ghimbir proaspăt pentru decor)
 
Sfaturi:
              Cheia pentru un highball excelent este să fie foarte rece și efervescent. Răcește paharul înainte dacă ai timp și toarnă ginger ale-ul încet pe marginea paharului sau pe spatele unei lingurițe de bar pentru a păstra cât mai mult din carbonatare. Calitatea ginger ale-ului este de asemenea importantă.
            
          Caracteristici:
                  
                    Tărie
                  
                  
                
              
                
                  
                    Dulceață
                  
                  
                
              
                
                  
                    Amăreală
                  
                  
                
              
                
                  
                    Complexitate
                  
                  
                
              
                
                  
                    Efervescență
                  
                  
                
              
            
          
              
            


